Overzicht

Dorpen & Steden

Rondslenteren, shoppen en cultuur snuiven

In de regio zijn genoeg mogelijkheden om te terrassen, cultuur te snuiven of gewoon lekker te schoppen!

Cuijk

13 km afstand

Met een centrale ligging is de imposante Martinuskerk een pronkstuk voor Cuijk. Rondom de kerk kun je genieten van de rust en natuur in de beeldentuin.

Wil je graag shoppen? Cuijk is een gezellig dorp met veel ketens, maar ook in deze stad zijn er veel lokale speciaalzaken. Deze zelfstandige winkeltjes maken het winkelen extra gezellig. Als je besluit om op woensdag naar dit dorpje te gaan staat je een leuke verrassing te wachten. Op woensdag is het namelijk markt in Cuijk. Ook worden er dan vaak leuke evenementen georganiseerd.

Meer weten?

Gennep

15 km afstand

In Gennep is er altijd wel iets te beleven. Wil je shoppen? Dat kan in Gennep heel goed, want naast de grote ketens zijn er ook veel lokale winkeltjes om te bezoeken. Wil je na het shoppen even lekker iets eten of koffie drinken? Dan raden wij Arts Bakkers hier zeker aan! Voor een mooi uitzicht kun je de toren beklimmen, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de Maas.

Meer weten?

Kleve

40 km afstand

In deze Duitse stad is veel te beleven. Deze bruisende winkelstad heeft familiespeciaalzaken die al meer dan 200 jaar bestaan! De Duitse supermarkten zijn natuurlijk ook altijd leuk om te bezoeken. Daarnaast zijn er vele culturele activiteiten te doen. Kasteel Schwanenburg, de Stiftskirche en het Museum Kurhaus zijn de grootste toeristentrekkers van Kleve.

Bergen

29 km afstand

Bergen, één van de Maasdorpen in Noord-Limburg, waar natuur en toerisme samenkomen. Het dorp ligt aan Nationaal Park de Maasduinen en is een goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Ook op cultureel gebied is er veel te zien in het dorp. De oude kerktoren en de schaapskooi zijn een bezoek meer dan waard!

Nijmegen

35 km afstand

In Nijmegen is het altijd gezellig! Geniet van de vele culturele activiteiten en de mooie historische gebouwen uit de Romeinse tijd. Ook kun je hier goed shoppen en heerlijk terrassen. 

Meer weten?

Den Bosch

43 km afstand

In een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes.

Meer weten?

Venlo

50 km afstand

Ook Venlo is een bezoekje waard. Het rijke winkelaanbod zorgt ervoor dat er goed geshopt kan worden. Op het gebied van kunst en cultuur biedt Venlo verschillende mogelijkheden. Naast musea als het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam, vind je er bijvoorbeeld ook theater de Maaspoort en enkele kleinere culturele centra. Neem plaats ook zeker plaats aan de Maasboulevard met uitzicht op de haven of voor het stadhuis op de Markt. 

Meer weten?

Venray

28 km afstand

Venray is een plaats met een rijke historie. Van kleine dorpjes tot schitterende wandelroutes. Van cultuur in het Oda park tot winkelen in het centrum. Veelzijdig Venray heeft ook vooral voor geschiedenisliefhebbers veel te bieden. De oude historie van deze gemeente vanuit de Middeleeuwen brengt veel mooie verhalen.

Maar ook de Tweede Wereldoorlog heeft hier veel sporen nagelaten: Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vonden hevige gevechten in en rondom Venray plaats en werden grote verwoestingen aangericht. In het Oorlogsmuseum Overloon kun je hier meer over te weten komen.

Meer weten?

Heb jij zin in het bezoeken van deze plaatsen? Pak de fiets of de auto en waan je in Noord-limburg en Duitsland.

Bekijk ook