Overzicht

Musea

Verruim je blikveld en laat je inspireren

Proef de cultuur in de omgeving van De Bergen! 

Oorlogsmuseum Overloon

22 km afstand

In het Oorlogsmuseum leer je alles over de Tweede Wereldoorlog. Je ziet hoe de bevolking omging met de oorlog en welke machines er werden gebruikt. Het museum geeft antwoord op alle vragen over de Tweede wereldoorlog en heeft speciale aandacht voor de slag bij Overloon, wat natuurlijk vlakbij is.

Om een korte blik te werpen in het museum hoef je niet eens naar binnen. Het Oorlogsmuseum heeft namelijk een fietsbrug dóór het museum gemaakt. Vanaf de doorgaande weg kun je direct de fietsbrug op en kan je op hoogte van 3 meter 90 meter door het museum fietsen. Je ziet dan de indrukwekkende collectie van meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen.

Meer weten?

Kasteeltuinen Arcen

50 km afstand

In de kasteeltuinen Arcen kun je unieke en historische tuinen bezoeken. Met meer dan 15 tuinen is er voor het hele gezin genoeg te zien. Kinderen kunnen bij de ingang een speurtocht ontvangen om in het park te doen. Ook is er voor de kinderen een speelstrand met een trekvlot en een minigolfbaan. Genoeg te beleven dus!

In de kasteeltuinen zijn ook verschillende exposities te bekijken en je kunt het kasteel zelfs ook nog even in. Hier vertellen vrijwilligers van de Kasteeltuinen Arcen je graag meer over.

Meer weten?

Wil jij graag naar een van deze musea? Wij helpen je bij de receptie graag verder. Hier verkopen wij voor een aantal uitjes zelfs al tickets!

Bekijk ook