Overzicht

Natuurgebieden

De natuur is altijd dichtbij!

Deze natuurgebieden in de buurt van Vakantiepark De Bergen wil jij als natuurliefhebber zeker hebben bezocht!

Staatsbos natuurgebied Sint Anthonis

5 MINUTEN FIETSEN

Direct naast ons vakantiepark bevindt zich het Sint Anthonisbos. De mooie wandelroutes laten je hier genieten van het bos en heidelandschap. Perfect voor wandelingen met de hond!

Als je geluk hebt kun je zelfs nog een praatje maken met de herder van de schaapskudde of kun je zien hoe de honden de kudde weer terug naar de kooi brengen.

De Maasduinen

30 km afstand

In het noordoosten van Limburg vind je tussen de Maas en de Duitse grens, Nationaal Park De Maasduinen. Dit 4500 hectare grote natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren. De diverse paden en routes laten je kennismaken met de duinen van de Maas, welke ook paraboolduinen worden genoemd doordat ze een hoefijzervorm hebben. Bij de receptie kun je gratis fiets- en wandelknooppuntkaarten meenemen.

Meer weten?

Sint-Jansberg

21 km afstand

De Sint-Jansberg is een heuvelachtig natuurgebied van ongeveer 250 hectare waar je ongestoord kunt fietsen of wandelen. Wandel over kronkelpaden door de heuvels, loop langs de mooie weilanden en geniet vanaf de hoge punten op de berg van een prachtig uitzicht op de door houtwallen omgeven akkers en weilanden. Als je voorzichtig bent, is de kans groot dat je een ree tegenkomt.

Sint-Jansberg is niet alleen een fraai natuurgebied, er liggen ook sporen uit een ver verleden. Ga eens kijken bij de oude Romeinse villa en de watermolen 'Bovenste Plasmolen'.

Meer weten?

Mookerheide

25 km afstand

Dit mooie natuurgebied is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Dwaal over de Mookerheide en wandel op het voormalige landgoed met het voormalige jachtslot. Dit is nu in gebruik als restaurant, een prachtige tussenstop voor een kopje koffie of uitgebreide lunch.

De heide wordt begraasd door schapen en runderen om vergrassing op natuurlijke wijze terug te dringen. Door het hele gebied lopen ruiterpaden en verschillende wandelroutes.

Meer weten?

Bekijk ook