Deze musea in Nijmegen hebben verschillende aspecten van de stad en bieden bezoekers de kans om dieper in te gaan op de geschiedenis, kunst, cultuur en menselijke ervaringen. Ongeacht je interessegebied.

De Bastei, museum voor natuur en cultuurhistorie

Gelegen aan de prachtige oevers van de rivier de Waal, biedt De Bastei een diepgaande verkenning van de natuur en cultuurhistorie van Nijmegen en de omliggende regio. Dit museum neemt je mee op een reis door de tijd, waar je kunt leren over de geologische geschiedenis, archeologie en de bijzondere flora en fauna van de omgeving.

De Bastei

Het muZIEum

Een uniek en zintuiglijk museum waar je de wereld van blinden en slechtzienden kunt ervaren. Bezoekers worden uitgedaagd om het dagelijkse leven te beleven zonder hun zicht, wat leidt tot een dieper begrip van de uitdagingen en vaardigheden van mensen met een visuele beperking.

Het MuziEum

Valkhof Museum

Gelegen op een historische plek met uitzicht over de stad, biedt het Valkhof Museum een schat aan kunst en archeologische vondsten. De collectie omvat prachtige kunstwerken, Romeinse artefacten en Middeleeuwse schatten. Een bezoek aan dit museum biedt inzicht in de rijke geschiedenis van Nijmegen en de regio.

Valkhof museum

Bekijk ook