Ontdek de verschillende musea bij ons in de buurt. Wil je de diepte in bij de Mergelgrotten, of wil je meer weten over de historie van Maasbracht? 

Streekmuseum Stevensweert

4 km afstand

In het streekmuseum leer je alles over de groei en de ondergang van vesting gebied Stevensweert en haar inwoners. Ontdek de geschiedenis ohé en neem een kijkje bij de archeologische vondsten die gevonden zijn bij baggerwerkzaamheden. Ook handig; in dit museum is een VVV-kantoor te vinden!

Meer weten?

Maas Binnenvaartmuseum

8 km afstand

Heb jij de binnenhaven van Maasbracht al een keer bezocht? Dit is het grootste binnenvaartcentrum van Nederland. Op een historische plaats, waar vroeger de schippersbeurs van Maasbracht was, bevindt zich nu het Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht. Wij zullen je dan ook zeker aanraden om naast het museumbezoek ook een rondvaart te nemen.

Meer weten?

Mergelgrotten

41 km afstand

Deze bijzondere grotten zijn in Maastricht en Valkenburg te bezoeken. In totaal hebben deze twee steden een zestal grotten. Wij raden aan om deze grotten zeker even binnen te gaan met een gids. Fort Sint-Pieter, grotten noord, grotten zonneberg en de kazematten bieden daarnaast een aantal leuke activiteiten voor de kinderen.

Ben je er in de winter? Dan mag je de kerstmarkten in de grotten bij Valkenburg zeker niet missen. Deze grotten zijn dan helemaal aangekleed in kerststijl!

Meer weten?

Bekijk ook