Overzicht

Dorpen & Steden

Wij hebben alvast zes hele leuke steden op een rijtje gezet. Ontdek welk museum past bij jouw vakantie. Ben je opzoek naar cultuur, een winkelavontuur of een leuke plek om op het terras te zitten?

’s-Hertogenbosch

36 km afstand

's-Hertogenbosch is vooral bekend vanwege de prachtig gebouwde Sint-Janskathedraal.  Het is een groot kerkgebouw met de titel van kathedraal omdat het de zetel is van de bisschop van 's-Hertogenbosch. In de Sint-Jan staat het beeld van Onze Lieve Vrouwe van 's-Hertogenbosch (de Zoete Moeder). Verder kan je hier ook heerlijk shoppen uiteraard.

Meer weten?

Hilvarenbeek

3 km afstand

Hilvarenbeek is een gemoedelijk dorp met gezellige terrassen aan ‘de Vrijthof’, waar je terecht kunt voor een heerlijk hapje eten of een ontspannen borrel. De cultuur liefhebber kan zijn hart ophalen in één van de leuke musea of bij het uitgebreide theaterprogramma van cultureel centrum Elckerlyc.

Meer weten?

Tilburg

14 km afstand

In Tilburg is eigenlijk voor iedereen iets te doen. Het staat natuurlijk een beetje bekent als een studentenstad, maar niets is minder waar. Je kunt hier heerlijk shoppen of genieten van een van de musea. Daarna kan je hier lekker op een terrasje zitten en genieten van een biertje met bitterballen.

Meer weten?

Oisterwijk

21 km afstand

In augustus 2020 werd Oisterwijk bekroond tot één van de Allermooiste dorpen van Nederland! De jury roemde de typisch Brabantse en bourgondische sfeer én jaloersmakende ligging in de bossen. Met de schitterende bossen en meer dan 80 vennen, het historische centrum met veel mooie winkels, kunst en cultuur en bourgondische gezelligheid is het een gevarieerde en geliefde bestemming. Wil je een wandeling of fietstocht door de natuur combineren met shoppen, kunst kijken en lekker eten en drinken, dan kan dat in Oisterwijk perfect. 

Meer weten?

Postel

21 km afstand

Dit dorpje net over de grens in België kent een rijke historie. Zo vindt je hier de Abdij van Postel bewoond door de Norbertijnen. Ook de natuur is een bezoekje waard! Heb je trek gekregen? Geen enkel probleem, je vindt hier een heuse 'frietstraat'!

Meer weten?

Esbeek

1 km afstand

Toen het dorpscafé ging sluiten, besloten de inwoners het gewoon te kopen en sindsdien is het dé ontmoetingsplek van het dorp. Esbeek weet zich als kleine kern daarmee steeds weer op de kaart te zetten. Ook zijn er rondom de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel allerlei activiteiten ontstaan. Hij verbleef, net als veel van onze gasten uit die regio, tijdens de zomer in Esbeek en maakte hier ook veel van zijn werken. Er is een museum met zijn werken, er worden workshops etsen gegeven en er is een wandelroute met levensgrote beelden van zijn werk.

Meer weten?

Bekijk ook