Een educatieve middag is ook niet verkeerd in jouw vakantie. In onze buurt zit het Textielmuseum, het Van Abbemuseum en Kamp Vugt. Stuk voor stuk zijn het interessante musea. Welk museum ga jij bezoeken?

Textielmuseum

17 km afstand

 In het TextielMuseum is heden en verleden, creativiteit en vakmanschap samengebracht. Je leert alles wat er te weten valt over textiel, of het nu de vormgeving, de techniek of de geschiedenis is, als jij uit het museum loopt weet je alles! Ook leuk, je loopt deels door een echte voormalige textielfabriek. Dit is dan ook een rijksmuseum.

Meer weten?

De Dorpsdokter

3 km afstand

Hier vind je de geschiedenis van 200 jaar eerstelijnszorg. Door de eeuwen heen is er (gelukkig) veel veranderd op dit vlak. Maak een reis door de tijd en leer alles over de lokale geneesheren!

Meer weten?

Museumbrouwerij De Roos

3 km afstand

Dit is volgens de beheerders de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland. Bij een bezoek aan Brouwerij De Roos waan je je in de 19e eeuw. In het prachtige proeflokaal worden zelfgebrouwen bieren geschoken zoals de Bikse Tripel of de Rooie Fik. En als je niet genoeg kunt krijgen van de bieren van De Roos, neem er dan nog een paar mee uit de museumwinkel.

Meer weten?

Museum Dansant/Soet & Vermaeck

3 km afstand

Aan de rand van Hilvarenbeek staat Museum Dansant, gebouwd in art nouveau Tuschinski stijl. In dit unieke gebouw zijn twee musea gevestigd. Als u het Museum Dansant en/of het Museum Soet & Vermaeck bezoekt waan je je in het begin van 1900. Je vindt hier diverse orgels uit vervolgen tijden. Het museum Soet & Vermaeck werpt je terug in de geschiedenis van de kermissen. Beiden is zeker een bezoekje waard!

Meer weten?

Andreas Schotel Museum

1 km afstand

Esbeek is voor velen een toevluchtsoord voor ontspanning tijdens het voorjaar en de zomer. Zo ook van de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel. Waarom hij voor Esbeek koos? Beeldend kunstenaar Andreas Schotel raakt na zijn mobilisatie in Goirle en Baarle-Nassau en sinds zijn eerste verblijf op landgoed De Utrecht in 1919 verliefd op het Brabantse landschap. Sinds 1924 bracht hij hier zijn zomers door en vond de karakteristieke man steeds weer nieuwe inspiratie voor zijn werken.

Meer weten?

Natuurmuseum Brabant

3 km afstand

Natuurmuseum Brabant is een familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Eigenzinnige tentoonstellingen van hoge kwaliteit, actieve ontdektochten, boeiende lezingen, (natuur-) activiteiten... je zit er met je neus op de natuur! 

Meer weten?

Bekijk ook