Overzicht

Natuurgebieden

Hou je van de natuur en ben je benieuwd welke natuurgebieden er bij ons allemaal te vinden zijn? Wij hebben het hier alvast voor je op een rijtje gezet. Geniet van je wandel- of fietstochten!

Natuurgebied Sint-Jansberg

1 km afstand

De Sint-Jansberg is een heuvelachtig natuurgebied van ongeveer 250 hectare waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Wandel over kronkelpaden over de heuvels, loop langs mooie weilanden en geniet vanaf de hoge punten op de berg van een prachtig uitzicht op de door houtwallen omgeven akkers en weilanden.

Meer weten?

Natuurgebied De Mookerheide

5 km afstand

Wandel door Natuurgebied De Mookerheide en ervaar de Limburgse natuur op bijzondere wijze. Dit veelzijdige natuurgebied ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal en kent hoogteverschillen, wat zorgt voor prachtige vergezichten over rivier de Maas.

Meer weten?

Overasseltse en Hatertse Vennen

13 km afstand

De Overasseltse en Hatertse Vennen is een prachtig uitgestrekt gebied met bos, heidevelden en natuurlijk heel veel vennen! Dit alles tezamen maakt dit een geweldig wandel- en fietsgebied met mooi vergezichten.

Meer weten?

Nationaal Park De Maasduinen

24 km afstand

In het noordoosten van Limburg vind je tussen de Maas en de Duitse grens Nationaal Park De Maasduinen. Dit 4500 hectare grote natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren. Voor jong en oud een bezoekje waard.

Meer weten?

Bekijk ook