Camping in Heijen voor kamperen

Ken je het plaatsje Heijen? Dit kleine dorpje in de gemeente Gennep herbergt een prachtig kasteel en, misschien nog wel belangrijker, een hele leuke camping, namelijk Camping Hoeve De Schaaf. Deze leuke camping voor gezinnen, met een ligging aan de rand van Natuurgebied het Quin, heeft alle ingrediënten voor een heerlijke kampeervakantie.

Snel naar 

 Kamperen op de camping

 Alle faciliteiten en voorzieningen

Jaarplaatsen  

 Omgeving

 Direct vakantie boeken 

Camping in Heijen

Camping Hoeve De Schaaf is een ontzettend leuke camping voor het hele gezin. Want deze  camping in Heijen beschikt over hele leuke voorzieningen voor jong en oud. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwembad om lekker in te plonzen als het heet is? In het buitenzwembad kan iedereen terecht voor een verfrissende duik. 

Camping Heijen

Ook is er een hele leuke speeltuin op de camping aanwezig. Hier kunnen de kinderen lekker met hun vriendjes of vriendinnetjes spelen. Ook zijn er sportvelden op het park aanwezig. Hier kan iedereen zich helemaal in het zweet werken!

Boek direct

Animatie op de camping 

Naast een heel leuk buitenbad en een coole speeltuin wordt er ook een animatieprogramma opgesteld. Dit animatieprogramma bestaat uit allerlei verschillende leuke, spannende en actieve activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee aan een spooktocht, laat je schminken als tijger, beleef een adventure event of organiseer een sporttoernooitje. Alles kan tijdens de animatie! Er is elke zomer een gevarieerd programma zodat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

Genieten van een hapje en een drankje

Op Camping Hoeve de Schaaf kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje bij de horecagelegenheid. Het restaurant serveert heerlijke lunches. Je kunt hier ook gezellig avondeten met het hele gezin. Met warme zomerse dagen kun je terecht op het ruime terras om een lekker kopje koffie of borreltje te drinken. Kom langs bij onze camping in Heijen en geniet van alle rust en vrijheid! 

Kamperen in Heijen

Even lekker alle drukte vermijden en optimaal genieten op een kampeerplaats omringd door veel  groen. Camping Hoeve de Schaaf, gelegen in het natuurrijke Heijen, is zo'n camping waar u heerlijk tot rust kunt komen. De kampeerplaatsen van minimaal 125m2 nodigen jou en je kinderen uit om puur te ontspannen... Heerlijk!

Nieuw op Camping Hoeve de Schaaf: kampeerplaats met privé sanitair. Sinds heden beschikken wij naast 'normale' toeristenplaatsen ook over kampeerplaatsen met privé sanitair. Deze  kampeerplaatsen zijn net iets rustiger gelegen en voorzien van een stijlvol vormgegeven privé sanitairgebouw. Geen lange wachtrijen meer bij het centrale sanitairgebouw, maar vooral gebruik kunnen maken van een eigen sanitairgebouw. Vele malen hygiënischer en aangenamer! 

Daarnaast zijn de kampeerplaatsen op Camping Hoeve de Schaaf, in Heijen, voorzien van een CAI aansluiting, stroomaansluiting en is er een parkeergelegenheid voor één auto. 

Bekijk kampeerplaatsen

Jaarplaats op camping in Limburg

Heb je liever het hele jaar de mogelijkheid om te genieten van onze uitstekende faciliteiten en de  Limburgse natuur? Wellicht zijn de jaarplaatsen op onze camping bij Gennep dan wel iets voor jou! Wanneer je namelijk een jaarplaats hebt op onze camping, geniet je het hele jaar door van de gemoedelijke sfeer, heb je elk seizoen weer een uitkijkmomentje en kun je wanneer je maar wilt vakantie vieren. Dat is een jaarplaats op Camping Hoeve de Schaaf!

Jaarplaats in Noord-Limburg

De jaarplaatsen op onze camping in Limburg hebben een oppervlakte van 80 tot 200 m², zijn voorzien van diverse aansluitingen: stroomaansluiting van 10 ampère (16 ampère in overleg) en CAI-aansluiting. Ook zijn de plekken voorzien van eigen watertappunt en afvoer voor riolering. 

Ontdek onze jaarplaatsen

Wat is de leukste camping van Heijen?

De leukste camping van Heijen is Camping Hoeve de Schaaf. Gemiddeld krijgt onze camping 4,5 sterren (meer dan 350 reviews). 

De omgeving van onze Camping in Heijen

Ook de omgeving van onze camping in Heijen is leuk om te ontdekken. Zoals we al benoemd hebben is er een mooi kasteel in Heijen. Maar wist je dat Camping Hoeve De Schaaf ook vlakbij  een aantal natuurgebieden ligt? Zo ben je heel snel in Nationaal Park De Maasduinen. Hier kun je  heerlijk wandelen met de hond of samen fietsen. Er zijn ook speciale ruiterroutes om met het paard helemaal tot rust te komen. Ook worden er veel excursies georganiseerd en kinderen kunnen genieten van speciale en leuke evenementen.

Bovendien kun je lopen door het natuurgebied Sint-Jansberg. En ook natuurgebied De Mookerheide is in de buurt. Je weet dus zeker dat er aan natuur geen gebrek is in de omgeving van onze camping in Heijen. 

Natuurgebied in Limburg

Bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving van Gennep 

Vanaf ons vakantiepark dicht bij Gennep heb je toegang tot vele leuke en mooie bezienswaardigheden. Tussen Gennep en Cuijk in ligt het Klooster Sint Agatha en deze is in de verte al te spotten. Sint Agatha is een klein dorpje wat hoort bij de gemeente Cuijk. Dit klooster wordt sinds het begin van de 14e eeuw bewoond door Kruisheren en nog steeds.

Dit is het alleroudste klooster van Nederland en de Kruisheren leven hier een afgezonderd leven. In bepaalde periodes in het jaar zijn hier voorstellingen en presentaties. Ook heeft het klooster een tuin en deze is het hele jaar geopend tussen zonsopgang en zonsondergang voor fervente wandelaars. Een beleving op zich en zeer leerzaam om eens langs te gaan!

In de buurt is het mogelijk om een Liberation Tour te ondernemen. Hier wordt je in een jeep, gebruikt in de Tweede Wereld oorlog, als je met maximaal vier personen bent rondgereden in Groesbeek naar historische plekken uit de Tweede Wereld Oorlog. Hier zijn drie excursies mogelijk, namelijk:

  • Operatie Market Garden en Operatie Veritable.
  • Operatie gebied 82ste Airborne Divisie.
  • In de voetstappen van de 82ste Airborne Divisie.

In deze tour bezoekt je de plekken waar de alliantie is geland, worden monumenten bezocht met de daarbij behorende verhalen. Een excursie om nooit te vergeten. Geïnteresseerd? Bezoek de website hier en doe een aanvraag voor een persoonlijke rondleiding van een uitstekende gids. 

Leuke dorpen in de omgeving

In de omgeving van onze camping in Heijen kun je een aantal hele leuke dorpen bezoeken. Bijvoorbeeld het leuke dorpje Ottersum. In Ottersum staat de mooie H. Johannes de Doperkerk uit 1931. In de kerk kun je prachtige muurschilderingen zien. Naast deze muurschilderingen zijn er ook prachtige glas-in-loodramen te zien. Dit maakt van deze kerk een absolute aanrader in de omgeving van onze camping.

Plezier over de grens

Een andere leuke plek om te bezoeken is het dorpje Weeze. Dit (Duitse) dorp ligt net over de grens en is bekend vanwege zijn vliegveld. Maar in Weeze is meer te zien. Het dorp ligt namelijk in een prachtig natuurgebied, waar je uitstekend kunt wandelen langs de rivier de Niers.  Je zult je uitstekend vermaken in het mooie dorpje Weeze.

Boek nu op Camping in Heijen

Boek nu je plekje op onze camping in Heijen en verzeker jezelf van een onvergetelijke tijd. Op Camping Hoeve de Schaaf worden de leukste vakantiemomenten samen beleefd.

Boek nu