Overzicht

Dorpen & Steden

In de omgeving van camping Hoeve De schaaf liggen verschillende leuke plaatsen om te bezoeken. Elke plaats heeft een interessante geschiedenis en een leuk centrum. 

Grave

27 km afstand

Deze prachtige aan de maas gelegen vestingstad zorgt voor een leuk uitstapje van de camping. In de stad zijn veel historische rijksmonumenten terug te vinden. Wij raden aan om toch zeker even langs het historische stadhuis of de Maaspoort te lopen. De stad leent zich ook zeker om lekker te winkelen, want er zijn verschillende kunstateliers, antiekwinkels, galeries en cadeauwinkeltjes. Natuurlijk zijn er ook leuke kleding- en schoenenwinkels.

Meer weten?

Gennep

6 km afstand

Gennep ligt op de samenloop van de rivieren de Maas en de Niers. Rondom de stad ligt de middeleeuwse stadsmuur en de eerste protestantse kerk op Nederlands grondgebied uit 1663 en een locomotief uit 1923, een monument ter herinnering aan de oorlog.

Meer weten?

Nijmegen

38 km afstand

Nijmegen is een prachtige stad aan de Waal. Deze stad is bekend van de waalbrug en de vierdaagse en de bijhorende feesten. Nijmegen is de oudste stad in Nederland en is perfect om lekker te kunnen shoppen en op het terras te zitten. Het is een hele veelzijdige stad met veel mogelijkheden, zoals het bezoeken van de Stevenskerk, de vele galerietjes en in het oude gedeelte van de stad alle plaatselijke boetiekjes.

Meer weten?

Venray

28 km afstand

Venray is een echt Brabantse stad. Cultuur opsnuiven kan hier in het Odapark, hier maak je ook kennis met de legende van Sint Oda. De plaats is ook zeker weggelegd voor gezellig shoppen in het centrum. Overal rondom de stad zijn de sporen van de tweede Wereldoorlog terug te vinden, want aan het eind van de oorlog in 1944 is één van de grootste tankslagen uitgevochten.

Meer weten?

Kevelaer

23 km afstand

Kevelaer is een stadje dat heel vroeger bij Nederland hoorde, maar sinds 200 jaar hoort deze stad bij Duitsland. De stad staat bekend als grootste bedevaartsoord in Noordwest-Europa, want in de Genadekapel wordt Maria geëerd. Het verhaal gaat dat de marskramer Hendrick Busman (1607-1649) van de Maagd zelf tot driemaal toe de opdracht heeft gekregen om een kapelletje voor haar te bouwen. Hij gaf hieraan gehoor op 1 juni 1642 toen hij op het kruispunt van de weg Geldern/Kleef in de Kevelaerer Heide bij het hagelkruis stond. Snel na de bouw kwamen er pelgrims en werden er genezingen gemeld. In 1647 erkende de Kerk deze genezingen als wonderbaarlijk.

Meer weten?

Bekijk ook