Overzicht

Natuurgebieden

Hou jij van fietsen en wandelen in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Schitterende en uitgestrekte natuurgebieden en het idyllische platteland, je treft het allemaal aan op een steenworp afstand.

Het Quin

3 km afstand

Het Quin is een van de prachtige vennen dat deel uitmaakt van het Nationaal park De Maasduinen. Geniet hier van de vennen, heuvels, duinen, vele vogelsoorten en geweldige vergezichten. Beklim ook zeker de uitzichttoren voor een prachige zicht over het natuurlandschap.

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Maasduinen

14 km afstand

Dit prachtige gebied is perfect als je rustig wil genieten van de natuur. Het gebied leent zich er goed voor om te fietsen, wandelen of zelfs te mountainbiken. Het gebied is de langste rivierduinengordel van Nederland. Behalve de prachtige duinen is hier ook heide te vinden. Door zandverstuivingen zijn er door de jaren heen paraboolduinen ontstaan, dit zijn hoefijzervormige duinen.

Meer weten?

Natuurgebied Sint-Jansberg

13 km afstand

Dit natuurgebied bestaat uit beboste hellingen, moerassen en akkers. Geniet van de mooie natuur en misschien zie je wel een ree langsrennen. De Sint-jansberg is van origine een stuwwal gemaakt door een gletsjer in de ijstijd. Ontdek dit mooie natuurgebied. Er lopen twee wandelpaden door dit gebied, deze paden leiden je langs leuke uitzichtpunten en mooie natuur.

Meer weten?

Natuurgebied de Mookerheide

17 km afstand

Wandel door de Mookerheide en ontdek het voormalige landgoed met het voormalige jachtslot. Hier kan je genieten van een kopje koffie of thee met een lekkere lunch of een gebakje. De hoogteverschillen in het gebied zorgen voor bijzondere uitzichtpunten over deze heide, door deze hoogteverschillen kan je soms zelfs de Maas zien. De heide in dit gebied wordt begraasd door schapen om ervoor te zorgen dat de grassen niet te hoog worden. Zo wordt het gebied op een natuurlijke wijze onderhouden.

Dit natuurgebied leent zich er perfect voor om te fietsen, te mountainbiken of te wandelen.

Meer weten?

Bekijk ook