Overzicht

Onze top 5 voor jou

De beste lokale tips

De leukste uitjes in de omgeving van Klein Canada. Ga jij onze top 5 voor jou helemaal afwerken? We zijn benieuwd, dus tag ons op social media. 

1. Een stukje Pieterpad lopen

13 minuten lopen (naar de start)

Dwars door Afferden loopt het Pieterpad, dit is dus een mooi startpunt voor de tocht. Wij raden je aan om hier toch een klein stukje van te lopen, want dit is toch wel een van de bekendste wandelpaden van Nederland.

Bekijk de route

2. Op de uitkijktoren de Afferdense duinen

9 minuten fietsen

Deze prachtige uitkijktoren zorgt ervoor dat je op een heldere dag zelfs Duitsland zou kunnen zien. Ook kun je hier prachtige foto's van de omgeving maken. Het is zeker een tripje waard.

3. Met de veerboot naar de overkant

3 minuten fietsen (naar de veerboot)

Bij Afferden kan je met de veerboot naar de overkant en dat is tijdens bijvoorbeeld de fietstocht erg leuk om te doen. Natuurlijk pak je dit ook mee als je het Pieterpad gaat lopen richting Vierlingsbeek.

4. Wandelen over de heide bij Het Quin

10 minuten fietsen

Hier kan je heerlijk wandelen Door de Limburgse natuur. De heide,  de bossen en de vennetjes zorgen voor een prachtige wandelroute. Wij genieten hier elke keer weer van, dus wij willen dit ook graag met jullie delen. Dit is echt een top wandelroute!

5. Bekijk de kapel Afferden

3 minuten fietsen

Dit Neo-romaanse kapel is volledig gerestaureerd in 1983 en is een onderdeel van de geschiedenis van Afferden. Er is zowel een kleine kapel als een grote kapel. De grote kapel is pas in 1909 gebouwd om extra ruimte te creëren.

Bekijk ook