Overzicht

Pretparken, dierentuinen en musea

Safaripark Beekse Bergen

Hoor je Afrika, dan denk je aan The Big Five: de vijf meest legendarische dieren van dit continent. Safaripark Beekse Bergen is het enige wildlife park in de Benelux waar je neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels én leeuwen op één dag kunt spotten. Je komt ze tegen tijdens een tour door het 120 hectare grote park. Kijk je ogen uit bij de roofvogelshow en leef je uit in de speeltuin.

De Efteling

Holle Bolle Gijs, Anton Pieck en het sprookjesbos; wie is er niet mee opgegroeid? Het sprookjesachtige pretpark, de Efteling in Kaatsheuvel waar jong en oud zich de hele dag kan vermaken. Kijk uw ogen uit in Droomvlucht of ga de strijd aan in Joris en de Draak, de houten racer-achtbaan. Of toch liever spelen in het kabouterbos? Het park is het hele jaar open en regelmatig zijn er shows en speciale avonden.

Bobbejaanland

Maak een uitstapje over de grens naar Bobbejaanland in België en geniet van vele attracties voor alle leeftijden. Scheep in voor een tochtje op de Amazone in de Banana Battle. Onderweg kom je allerlei gevaren tegen en heb je als enige wapen waterkanonnen. Of stap in de (R)evolution, een duizelingwekkende achtbaan in het donker. 

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Nuenen is een must-see voor kunstliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het leven van Vincent van Gogh. Hier kun je de plekken bezoeken waar hij heeft gewoond en gewerkt, terwijl je meer te weten komt over zijn persoonlijke leven. Bewonder zijn meesterwerken en ervaar zelf de inspiratie die deze briljante kunstenaar heeft opgedaan in deze prachtige omgeving.

Bekijk ook