Sportvisserij Limburg

Sportvisserij Limburg en Eldorado Parken slaan de handen ineen!

Al vanaf het voorjaar van 2020 is eigenaar van de Maasterp Eldorado Parken de samenwerking aangegaan met Sportvisserij Limburg om van de Dilkensplas en de Schoevendaalse plas een aantrekkelijke sportvislocatie te maken. Deze plassen mogen nu enkel nog bevist worden als men in het bezit is van een VISpas of een andere toestemming van Sportvisserij Limburg.

Samenwerking tussen Sportvisserij Limburg en de Maasterp

Met deze samenwerking opent het kansen om de sportvisserijmogelijkheden op deze plassen te verbeteren. Met name de Dilkensplas is kansrijk om meer mogelijkheden te ontplooien. Het creëren van visplaatsen, nachtvissen en het uitzetten van karpers behoren tot de mogelijkheden. Om dit mogelijk te maken is het ook belangrijk dat er goed wordt samengewerkt met Natuurmonumenten. Hoe hier invulling aan gegeven gaat worden zal de komende tijd bekeken worden.

Ook zijn er afspraken gemaakt over het betreden van de oever die in eigendom van De Maasterp is. Deze mogen enkel betreden en bevist worden door gasten van de camping of de jachthaven. Dit betreft het dagstrand en een deel van de over ter hoogte van de camperplaatsen. Ook gasten van de camping en de jachthaven moeten in bezit zijn van een VISpas of een document van Sportvisserij Limburg. In de jachthaven t/m de Maasvilla's is vissen niet toegestaan.

Hengelsportcontroleurs en BOA's zullen erop toezien dat er alleen gevist wordt met de juiste documenten en op de afgesproken plaatsen.

Met deze samenwerking heeft de Maasterp nóg meer te bieden op het gebied van watersport en zullen we samen met Sportvisserij Limburg voor kwalitatief goede visstekken zorgen.

Meer informatie

Kan je bij Eldorado parken vissen?

Ja! Het is bij verschillende Eldorado parken mogelijk om te vissen!
De parken waar je kan vissen zijn:

Bij Klein Canada heb je geen visvergunning nodig, ook wordt deze visvijver jaarlijks aangevuld met nieuwe vis, zo blijft vissen elk jaar een uitdaging!
Jachthaven & camping Eldorado en Jachthaven de Maasterp hebben ook de gelegenheid tot vissen, echter is het bij deze wel noodzakelijk een visvergunning te hebben.